אינולין פרה-ביוטיקה
סיבים תזונתיים מסיסים
100% צמחי טבעי
לטיפול בסוכרת

ציטוט מתוך ויקיפדיה:

“מחקרים מקשרים אינולין למספר יתרונות בריאותיים, כמו סיוע בשליטה בסוכרת, סיוע לירידה במשקל ושיפור בריאות העיכול” וכן “הפחתת סמנים ביולוגיים של תסמונת מטבולית“. לויקיפדיה…

ציטוט מתוך סקירה שיטתית ומטא-אנליזה של 225 ניסויים אקראיים מבוקרים שנערכו בעולם לגבי יעילות אינולין לטיפול בסוכרת סוג 2 בהשוואה לפלצבו:

“הנבדקים שקיבלו תוספת אינולין הראו שיפורים בפרמטרים השונים של סוכרת סוג 2 כולל:

  ירידה בסוכר בצום

  ירידה ב HbA1c

  ירידה בהתנגדות לאינסולין

  וכן הושג שיפור בשליטה באינסולין, וזאת לעומת אלו שקבלו פלצבו ואשר אצלם לא חל שום שיפור.”
פורסם ב- מאי 2020

 

ציטוט ממחקר נוסף:
“הממצאים שלנו תומכים בתפקיד של “אינולין” בשינוי שני גורמי סיכון מרכזיים בהתפתחות הסוכרת: ניהול משקל והפחתת השומן הפנימי בגוף, וכן הפחתת טריגליצרידים בכבד.”

ציטוט ממחקר חדש נוסף:

“אינולין הוכח כמפחית את התנגודת לאינסולין. ניתן להוסיף אותו בבטחה לטיפול שוטף בחולי סוכרת. כמו כן, ניתן לתת אותו לבד לטרום סוכרתיים”   למחקר…

דוח מיוחד שפורסם לאחרונה גם באוניברסיטת הרווארד קובע:

דלקת כרונית בגוף המתפתחת עם השנים (עקב מערכת חיסון חלשה), היא הרוצח השקט הגורם למחלות לב, סרטן, סוכרת סוג 2, דמנציה ועוד.

 

במחקר מקיף שנערך באנגליה ב- 5,189 אנשים במשך עשור, נמצא שככל שרמות הסוכר בדם שלהם היו גבוהות יותר, כך ההידרדרות הקוגניטיבית שלהם הייתה מהירה יותר. המתאם הזה נכון גם לגבי אנשים שאינם חולי סוכרת או טרום-סוכרתיים, אלא נמצאים בטווח שנחשב נורמלי, רמות סוכר גבוהות אפילו בטווח הנורמה עלולות לגרום להידרדרות קוגניטיבית ועד לאלצהיימר!   למחקר…

הינה ציטוטים (וקישורים אליהם) מתוך מחקרים רבים על אינולין וסוכרת:

 

1

הנציבות האירופית אישרה כי צריכת אינולין סיבים מסיסים משורש עולש טהור משפרת את רמות הסוכר בדם, זאת בעקבות מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד באוקספורד בריטניה.

  לחצו כאן למחקר

 

2

נבדקים שקיבלו תוסף אינולין הדגימו שיפור בפרמטרים של סוכרת סוג 2 כולל רמות נמוכות יותר של HbA1c HOMA-IR ו-FPG בהשוואה לנבדקים שלא קיבלו תוסף אינולין. בנוסף, בקרת האינסולין השתפרה במהלך הטיפול שהיה ≥8 שבועות.

  לחצו כאן למחקר

 

3

מדענים מצאו במחקרים כי יש קשר ישיר בין רמות הסוכר בדם לבין סיבים תזונתיים מסיסים וחיידקי המעיים. במחקר שהתנהל עם קבוצת חולי סוכרת Type2, החוקרים טיפלו בהצלחה בסוכרת בעזרת תזונה עשירה בסיבים תזונתיים אשר מעודדת את חיידקי המעיים.
אינולין סיבים תזונתיים מסיסים משמש כמזון הטוב ביותר עבור החיידקים הטובים וממלא תפקיד מרכזי בשגשוג החיידקים הטובים ואופן פעולתם.

מחקר מהשנה האחרונה בפינלנד מצא כי אנשים אשר צרכו יותר סיבים תזונתיים, הייתה אצלם בדם יותר חומצה אינדולפרופיונית אשר מיוצרת על ידי חיידקי המעיים, והם נטו לחלות פחות בסוכרת מסוג 2.
המחקר החדש מתבסס על כך שמראה כיצד סיבים מסיסים כגון אינולין מסייעים לגידול חיידקים במעיים המייצרים אותות כימיים המסייעים לוויסות התיאבון ורמות הסוכר בדם.

 

במחקר נמצא כי סיבים מסיסים כגון אינולין, הפרו ועודדו את צמיחתם של 15 זני חיידקים הנמצאים במעיים והמייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת, ואלו משמשות גם כמקור דלק לתאים וגם כ”שליחים” בין היתר למוח. חומצות אלו אותתו למוח ליצור יותר פפטיד -1 דמוי גלוקגון (GLP-1) ופפטיד YY) PYY).
GLP-1 הוא הורמון שמורה לגוף ליצור יותר אינסולין, בעוד ש- PYY מוריד תיאבון, השניים הללו הם קריטיים לשמירה על רמת הסוכר בדם ועל המשקל .

  לחצו כאן למחקר

 

4

מחקר עם ניסוי אקראי מבוקר פלצבו, הראה כי צריכת אינולין סיבים מסיסים משורש עולש הציגה שיפור ברמות הסוכר בדם,  ובנוסף שיפור המדדים של סידן, תפקודי כבד, לחץ דם והפחתת גורמי סיכון המטולוגיים.

  לחצו כאן למחקר

 

5

מחקר אחר שנערך בקרב 44 אנשים עם טרום סוכרת שחולקו ל- 2 קבוצות, נמצא כי חברי הקבוצה אשר נטלו תוספת אינולין במשך 18 שבועות ירדו במשקל 7.6% ממשקל הגוף, וזאת לעומת ירידה של 4.9% בלבד בחברי הקבוצה אשר נטלו סיבים אחרים.

  לחצו כאן למחקר

 

6

במטא אנליזה של 33 מחקרים שונים נמצא כי צריכת אינולין משפרת את רמות הסוכר בדם אצל אלו עם סוכרת טייפ 2 ובאוכלוסיית הטרום סוכרתיים.

  לחצו כאן למחקר

 

7

במחקר אחר נבדקה ההשפעה של אינולין על המצב הגליקמי ופרופיל השומנים בחולים סוכרתיים מסוג 2.
התוצאות הראו כי תוספת אינולין הפחיתה משמעותית את משקל הגוף ואת ה- BMI, FBS ו- HbA 1c בקבוצת התערבות בהשוואה לקבוצת הביקורת.
בנוסף, נצפה כי צריכת האינולין גרמה לירידה משמעותית ביחס TC, TG, LDL-c, יחס TC / HDL-c וביחס LDL-c / HDL-c  בהתערבות בהשוואה לקבוצת הביקורת.
תוספת האינולין הגדילה באופן משמעותי את ה- HDL-c (הכולסטרול הטוב)  בהשוואה לקבוצת הביקורת.

  לחצו כאן למחקר

 

8

שכיחות מחלת הסרטן בקרב חולי סוכרת גבוהה בכ- 25% בהשוואה לאנשים שאינם סוכרתיים, אצל נשים סוכרתיות הסיכון לסרטן רירית הרחם אף כמעט כפול.
ציטוט כותרת מתוך מחקר שפורסם בדצמבר 2020: “חומצות שומן קצרות שרשרת: חיילים שנלחמים נגד דלקת ומגנים מפני גידולים בחולי סוכרת”. חומצות שומן קצרות שרשרת מיוצרות על ידי חיידקי המעי הטובים ואינולין.

  לחצו כאן למחקר

 

9

במחקר שנערך עם 28 נשים חולות סוכרת מסוג 2 שמנות, כל אחת מהן קיבלה ארבע גרם אינולין מדי יום כתוספת לטיפול לטיפול המקובל נגד סוכרת במשך שלושה שבועות.

עם תחילת המחקר נלקחו מדידות של הטריגליצרידים בסרום בצום, עמידות לאינסולין, רמת האינסולין בצום ורמת הגלוקוז בצום, ונלקחו שוב מדידות לאחר שלושה שבועות של צריכת אינולין.
התוצאות: חלה ירידה משמעותית ברמת הסרום של ארבעת הפרמטרים הנ”ל.
מסקנה: ניתן לתת אינולין כתוספת לטיפול לטיפול קונבנציונאלי נגד סוכרת. תוספת אינולין הפחיתה ביעילות טריגליצרידים בסרום ועמידות לאינסולין שהיא הבעיה המרכזית בניהול סוכרת מסוג 2.

  לחצו כאן למחקר

 

10

במחקר אחר אשר פורסם ע”י המרכז האקדמי של אוניברסיטת אוקספורד, ואשר שנערך בילדים בגילאים 8-17 עם סוכרת סוג 1, חילקו את הילדים ל -2 קבוצות, אחת שקיבלה תוספת אינולין במשך 12 שבועות, והשנייה כקבוצת בקרה, כאשר הנתונים ההתחלתיים של 2 הקבוצות היו זהים.
בקבוצת הילדים שקיבלה תוספת אינולין נצפתה עלייה משמעותית ב- C-peptide, נצפה שיפור בחדירות המעיים, נצפה שיפור משמעותי לטובה באוכלוסיית החיידקים לטובה וכל זאת לעומת קבוצת הביקורת אצלה לא נצפו שום שינויים.
מסקנת המחקר: פרה-ביוטיקה (אינולין)  היא תוספת טיפולית חדשה, זולה, ובסיכון נמוך ל- T1D שעשויה לשפר את השליטה הגליקמית.

  לחצו כאן למחקר

 

11

חוקרים מב”ח האוניברסיטאי צ’ונגצ’ינג שבסין, בצעו מטא-אנליזה של 225 ניסויים מבוקרים אקראיים ברחבי העולם לגבי יעילות של מתן תוספת אינולין סיבים מסיסים לחולי סוכרת מסוג 2 בהשוואה ליעילות של תוספת פלצבו או אחר, ובסיכום עבודת המחקר שלהם שהתפרסמה לציבור במרץ 2020 כותבים כך: “הגענו למסקנה שמתן תוספת אינולין יכולה לשפר משמעותית את הגלוקוז בפלסמה בצום”
ניתוחי תת-קבוצות נוספות גילו תפקיד משמעותי של תוספי אינולין למשך הטיפול ≥8 שבועות.

  לחצו כאן למחקר

 

12

באתר האגודה האמריקאית לסוכרת פורסם כי מספר מחקרים מצאו כי לאוכלוסיית חיידקי המעי “הטובים”  יש קשר למניעת השמנה ולהתפתחות סוכרת.
תוספת אינולין גורמת לשגשוג החיידקים “הטובים” וביחד עוזרים במניעת ובטיפול בהשמנה ובסוכרת.

  לחצו כאן למחקר

 

13

באתר האגודה האמריקאית לסוכרת תמצאו מאות כתבות על סוכרת, השמנת יתר ועוד, וההשפעה המטיבה של אינולין סיבים מסיסים משורש עולש.

  לחצו כאן לאתר

 

14

מתוך מחקר שפורסם בכתב העת NATURE
לפרוביוטיקה השפעות מטבוליות מועילות בחולים עם סוכרת מסוג 2: מטא-אנליזה של ניסויים קליניים אקראיים.
לפרוביוטיקה יש תפקיד מועיל בניהול סוכרת מסוג 2 בכל הקשור לפרופיל מטבולי, פרוביוטיקה הפחיתה באופן משמעותי את רמת הכולסטרול הכללי, את רמות הטריגליצרידים, את רמות ה- CRP, את רמות ה- HbA1c, את רמות הגלוקוז בצום בפלזמה, את האינסולין בצום ואת לחץ הדם יחד עם העלייה של רמות ה- HDL. נראה כי השינויים הקטנים שנצפו לא היו משמעותיים מבחינה קלינית, אולם השינויים המועילים בפרמטרים רבים עלולים להוביל לירידה בחומרת הסיבוכים הקשורים לסוכרת מסוג 2, וכתוצאה מכך בתמותה נמוכה יותר.

  לחצו כאן למחקר

 

15

במחקר אחר נערכה השוואה בין שתי קבוצות חולי סוכרת, אחת שלקחה את התרופה אקרבוז והשנייה שלקחה בנוסף סיבים מסיסים בהם אינולין.
בקבוצה שלקחה סיבים מסיסים בהם אינולין הושגה שליטה יותר טובה בסובר בדם, הושגה ירידה טובה יותר במשקל וכן רובה המכריע של הקבוצה שמר על רמת המוגלובין A1c מתחת ל- 7% שהיא הרמה המומלצת על ידי האגודה האמריקאית לסוכרת וזאת לעומת רק 50% מחברי הקבוצה האחרת.

  לחצו כאן למחקר

 

16

בסקירה שיטתית ומטא אנליזה של 33 מחקרים שונים נמצא כי ארבעת המדדים הגליקמיים העיקריים: סוכר בדם בצום, המוגלובין מסוכרר (HBA1C), אינסולין בצום ותנגודת לאינסולין הופחתו בצורה משמעותית בעקבות נטילת תוסף “אינולין”

  לחצו כאן למחקר

 

17

בסקירה שיטתית של 9 ניסוים אקראיים מבוקרים, הנבדקים שקיבלו תוספת אינולין הדגימו שיפור משמעותי בפרמטרים של סוכרת סוג 2 כולל רמות נמוכות של סוכר בצום, המוגלובין מסוכרר (A1C), ותנגודת (עמידות) לאינסולין, וזאת בהשוואה לנבדקים שלא קיבלו תוספת אינולין.

  לחצו כאן למחקר

 

18

בניסוי קליני אקראי מבוקר פלצבו בנשים עם סוכרת סוג 2 נמצא:
“תוספי אינולין עשויים לשלוט ברמות המצב הגליקמי ולשפר את פרופיל השומנים בחולים סוכרתיים סוג 2. ממצאים אלה תומכים בשימוש באינולין כטיפול בטוח לניהול סוכרת.”

  לחצו כאן למחקר

 

19

בשלושה מחקרים שונים בבתי חולים המובילים בסין נקבע:
“לסיכום, המחקר הנוכחי מצביע על כך שתוסף אינולין שיפר משמעותית את עמידות האינסולין בטרום סוכרת.”
“ממצאים אלה מצביעים על כך שאינולין עשוי להוות התערבות חדשנית וזולה למחלת הסוכרת.”

  לחצו כאן למחקר

 

20

תזונה מועשרת באינולין מסוגלת לקדם ירידה במשקל בקרב חולים הסובלים מהשמנת יתר

  לחצו כאן למחקר

 

21

הממצאים שלנו תומכים בתפקיד של אינולין בשינוי שני גורמי סיכון מרכזיים בהתפתחות הסוכרת: ניהול משקל והפחתת השומנים הפנימי בגוף, וכן הפחתה של טריגליצרידים בכבד.

  לחצו כאן למחקר

 

22

פרה-ביוטיקה אינולין הוביל לשינוי אוכלוסיית חיידקי המעי שעשויים להשפיע באופן חשוב על מספר מטבוליטים מרכזיים המעורבים בהשמנת יתר וסוכרת.

  לחצו כאן למחקר

 

23

סקירה שיטתית מ 10/2021 של 78 מחקרים:
“השפעות בריאותיות מועילות שדווחו בעקבות צריכת אינולין כוללות רגישות מוגברת לאינסולין, ירידה בטריגליצרידים ופרופיל שומנים משופר, ספיגה מוגברת של סידן ומגנזיום, שובע מוגבר, שיפור בתפקוד מחסום המעי, ויציאות משופרות.”

  לחצו כאן למחקר

 

24

פורסם ב- 2020 מתוך סקירה שיטתית ומטא-אנליזה של 225 ! ניסויים אקראיים מבוקרים שנערכו בעולם לגבי יעילות אינולין לטיפול בסוכרת סוג 2 בהשוואה ליעילות פלצבו

הנבדקים שקיבלו תוספת אינולין הראו שיפורים בפרמטרים השונים של סוכרת סוג 2 כולל ירידה בסוכר בצום, ירידה ב HbA1c, ירידה בהתנגדות לאינסולין, וכן הושג שיפור בשליטה באינסולין, וזאת לעומת אלו שלא קבלו תוספת אינולין ואשר אצלם לא חל שום שיפור.
המחקר מציע מסקנות אלו כמדריך לדיאטנים לטיפול בסוכרת.

  לחצו כאן למחקר

 

אינולין מאושר ע”י FDA** כבעל השפעות פיזיולוגיות מועילות לבריאות.

 

ד”ר מיכל חמו לוטם סגנית נשיא לחדשנות מרכז רפואי שיבא תל השומר מסכמת:

“המיקרוביום (אוכולסיית חיידקי המעי) שלנו משפיע על מערכת העיכול, מערכת החיסון, המערכת האנדוקרינית ומחלות כגון השמנה, סוכרת, מחלות כיביות של המעי ואפילו השפעות נוירולוגיות על המוח.”  לחץ כאן לכתבה

 

פרופ’ ערן סגל ממכון ויצמן (מוכר לכם מראיונותיו בטלוויזיה בנושא הקורונה)

“בחמש השנים האחרונות” נוכחנו לדעת, שלמיקרוביום (אוכלוסיית חיידקי המעי) יש תפקיד משמעותי בנטייה לכל מיני מחלות נפוצות, כמו סוכרת, קרוהן וסרטן.” מתוך הארץ  לחץ כאן לכתבה

 

ד”ר גבע-זטורסקי מהפקולטה לרפואה בטכניון

חברת סגל בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט בטכניון ובמרכז המשולב לחקר הסרטן בטכניון, אומרת כי אוכלוסיית החיידקים המתקיימת בגופנו ממלאת תפקיד קריטי במצבנו הבריאותי, משפיעה באופן דרמטי על תפקודה של מערכת החיסון, וכי אוכלוסיית החיידקים במעיים מעורבת בשמירה על בריאותנו משלל מחלות ובהן בין היתר סוכרת, סרטן והשמנת יתר, ומשפיעה אפילו על מצב הרוח שלנו, ועוד מוסיפה “כיום מאמינים שיש קשר בין חיידקים לדיכאון, לזקנה, לפחדים, לאוטיזם, לפרקינסון ולאלצהיימר”.  לחץ כאן לכתבה

   צלצלו עכשיו דילוג לתוכן